RECENSIE COELY

Coely rapt en zingt Het Depot naar hogere sferen

Zonder moeite overtrof Coely de hoge verwachtingen.

Coely maskerde zich als 'raaf' in het VTM-programma The Masked Singer, maar kan ze ook een straffe prestatie neerzetten zonder een pak aan te hebben? Ja, hoor.

Gepubliceerd

Coely, de Antwerpse rapster en zangeres, viel in haar begindagen op door indrukwekkende covers, maar zit ondertussen al aan haar tweede album, Alive. Dat kwam ze voorstellen in Het Depot, waar ze de hele zaal regelmatig op en neer deed gaan met haar eigen nummers. 

Nadat ze dit jaar al onder meer in Nederland en Zwitserland toerde, was ook het publiek in haar thuisland duidelijk in goede vorm. Dat bleek niet enkel uit het concert, ook de tickets waren al enkele maanden op voorhand uit de deur gevlogen. 

Energiepeil

Donderdag begon ze eraan met de eerder onbekende nummers uit haar tweede langspeler. Tegen dat we haar bekendere singles te horen kregen, was het publiek helemaal opgewarmd. Daardoor kregen die nummers extra impact en steeg ook het energiepeil naar aangename hoogtes. 

Om ervoor te zorgen dat dat energiepeil zeker niet zou zakken, was de lollige hypeman Dvtch Norris aanwezig, die Coely voor een groot deel van het optreden vergezelde en de rol van de flauwe plezante vervulde. Zo grapte hij bijvoorbeeld dat het publiek hem mocht beschouwen als 'de Coely van den Aldi'. Coely sloot haar set af met een emotioneel nummer op akoestische gitaar. 

Politiek statement

Af en toe tijdens het optreden raakte ze buiten adem, naar eigen zeggen omdat het de eerste show was na een maand niet te hebben opgetreden. Ze pakte het echter op een grappige manier aan, waardoor het de show helemaal niet verstoorde. 

Even haalde ze het ritme uit het concert door een politiek statement te maken over het conflict tussen Israël en Palestina, maar over het algemeen was het publiek helemaal mee. De sfeer die Coely meebracht uit Antwerpen – al woont ze tegenwoordig in het mondaine Dendermonde – in combinatie met het energieke Leuvense publiek maakte het de ervaring zeker waard.

Coely vermengde slim hiphop met andere stijlen zoals reggae en r&b

Hoewel we haar muziek grotendeels kunnen categoriseren als hiphop, vermengde Coely dat genre doorheen het optreden slim met andere stijlen zoals reggae en r&b. Dat die mengelmoes van stijlen nooit als geforceerd overkwam, bewijst haar talent. 

Zonder moeite overtrof Coely Mbueno – zoals ze voluit heet – de hoge verwachtingen. Zelfs al was je niet de grootste fan van haar muziek, met de sfeer en het gedans dat Coely op het podium bracht, kon je niets anders dan ervan te genieten.

Gezien op donderdag 2 november 2023 in Het Depot.

Powered by Labrador CMS