voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 22 november - 5 december

Sinterklaas is ondertussen in het land, maar Leuvense studenten moeten niet wachten tot ze hun schoentje mogen zetten om plezier te maken. De stad schenkt ons immers al tal van culturele cadeautjes.

Gepubliceerd

Hieronder volgt alvast ons verlanglijstje voor de goedheiligman.

The Grand Budapest Hotel - Cinema ZED
Maandag 22 november, 20u00

Vijf Wes Anderson-fans mogen elk hun favoriete film van de regisseur uitkiezen om in Cinema ZED te vertonen. Jeroen Meus selecteerde het kleurrijke meesterwerk The Grand Budapest Hotel en zal deze vertoning ook zelf inleiden. Heb je deze kunstige film altijd al eens op het grote witte doek willen zien? Dit is je kans! Op 28 november kunnen Roald Dahl-fans ook samen met Gloria Monserez van Andersons Fantastic Mr. Fox genieten.

Prijs: 8 euro met ZED studentenkaart en 7 euro met cultuurkaart.

Yoga @ Boekarest - Boekarest
Woensdag 24 november, 20u30

Voor velen is de boekenwinkel een plaats waar ze helemaal tot rust kunnen komen. Boekarest ging daarmee aan de slag en organiseert daarom enkele yogasessies tussen de boekenkasten. Een unieke kans om deze boekenwinkel vanuit enkele nieuwe hoeken te bekijken! Boek snel via www.vuurlienie.be/yoga.

Prijs: 12 euro.

3 jaar INUIT - Stelplaats
Donderdag 25 november, 19u30

INUIT is een concertorganisator die zich inzet om opkomend muzikaal talent een podium te bieden in Leuven om zo de stad van meer alternatieve livemuziek te voorzien. Om haar driejarig bestaan te vieren, organiseert INUIT een concertavond waarbij drie Belgische, beloftevolle en gevarieerde acts het beste van zichzelf zullen geven. Voor ieder wat wils!

Gratis inkom.

IN-DIAlogue
Donderdag 25 tot zaterdag 27 november

Er zijn steeds meer inwoners met Indische origine in Leuven. Voor het eerst organiseert India House Leuven een festival om India ook zichtbaarder te maken in de stad, onder meer aan de hand van cultuur en muziek. Zo kan je op 25 november de openingsavond van het festival bijwonen in 30CC, waarbij choreografe Seeta Patel en haar dansers een eigen interpretatie van Stravinsky’s Le Sacre du Printemps zullen opvoeren.

Prijs: 10 euro voor studenten.

NSK Theatersport 2021 - Aula Max Weber en aula Vesalius
Zaterdag 27 en zondag 28 november

Een weekend vol improvisatietheater? Dat kan je niet missen! Twintig teams zullen het tegen elkaar opnemen in deze hilarische discipline om het 'Nederlands Studenten Kampioenschap' te winnen. Vorige editie won het Leuvense gezelschap Preparee en daarom organiseren zij dit jaar de wedstrijd op bekend terrein. Kom jij ook supporteren?

Prijs voor studenten: 5 euro per event of 12 euro voor het hele weekend.

Rocky Horror Show - 30CC/Schouwburg
Maandag 29 november, 20u00

Deze taboedoorbrekende rockmusical bestaat al meer dan 40 jaar en heeft ondertussen echt de cultstempel verkregen. Je mag je als kijker aan een indrukwekkende show verwachten die speelt met stereotypen uit sciencefiction en horror (zie Frankenstein) en vol zit met seks, rock muziek, humor en travestie.

Prijs: 16, 26 of 32 euro (20 procent korting met cultuurkaart). Geheime tip: Via Last Minute Deals van 30CC kan je als student elke dag profiteren van 50 procent korting (www.30cc.be/nodes/lastminutedeals).

Powered by Labrador CMS