voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 31 oktober - 13 november

Nu het studentenleven weer helemaal op gang gekomen is, inclusief frisse pintjes en roekeloze fietsers, volgen ook de Leuvense evenementen. Een kleine greep uit het aanbod.

Gepubliceerd

Lost Heartbeats - PARCUM
Zondag 11 september tot donderdag 15 december, dinsdag tot zondag van 10u tot 17u

Deze tentoonstelling toont vijftien verliesverhalen op een audiovisuele manier. Kunstenaar Stijn D'Hondt ging in gesprek met vijftien mensen, die elk een andere vorm van verlies mee maakten. De kunstwerken baseerde hij op de hartslagen van zijn gesprekspartners. De expo tracht je het gevoel te geven 'anderen los te laten en anders te leren vasthouden', een mooie boodschap zo rond de periode van Allerzielen.

Prijs: 12 euro, 10 euro als student tot 26 jaar
Gratis met cultuurkaart

Brocanterie indoor - Brabanthal
Dinsdag 1 november, van 9u tot 17u

Nog op zoek naar een leuk vintage stuk om je kot mee te decoreren? Of wil je er juist vroeg bij zijn om de leukste kerstcadeautjes te scoren? Op deze indoor brocanterie kan je snuisteren tussen de leukste decoratie, vintage of retro stukken, antiek en meubilair. Ook de lekkerste streekproducten en ambachten zijn er niet te missen.

Prijs: 3 euro

Beiaardconcert - Ladeuzeplein
Donderdag 3 november, van 13u tot 15u

Het is niet zo evident om hedendaagse muziek en jeugdnummers te verwerken in de klassieke tonen van een beiaard. De Leuvense universiteitsbeiaardier Luc Rombouts waagt nochtans een poging en covert tien nummers, gekozen door het Rode Hond-publiek. Kan jij ze alle tien herkennen?

Gratis

'Uit de nieuwe wereld': reisconcerten USO - Pieter De Somer Aula
Donderdag 10 en vrijdag 11 november, 20u

Naar jaarlijkse gewoonte nodigt USO, het Universitair Symfonisch Orkest van de KU Leuven, je uit voor hun reisconcerten 'Uit de Nieuwe Wereld'. Wieg mee op de tonen van componisten Dvorak, Rachmaninoff en Lalo. Als afsluiter verwelkomen ze je naar goede gewoonte ook op een gezellige Leffe-receptie.

Prijs: 6 euro, 5 euro met cultuurkaart

Camping Flamingo - Hal 5
Zondag 13 november, van 12u tot 18u

Op de brocanterie indoor toch nog niet het perfecte kerstcadeautje gevonden? Op Camping Flamingo krijg je een tweede kans! Passeer langs de veertig standhouders met producten die focussen op lokaal en duurzaam kopen. Toch al een kerstcadeautje gevonden? Dan kan je hier ook genieten van een hapje of drankje naar wens of kennismaken met echte live radio gemaakt door Radio Scorpio.

Gratis

Powered by Labrador CMS