AROUND THE GLOBE 21 febr tot 12 maart

Betalen in een oogwenk

In Roemenië trok de Universiteit van Boekarest de eretitel van Nicolae Ceaușescu in. Studenten in Zuid-Korea kunnen vanaf nu betalen via een gezichtsscan. In Engeland zullen dan weer meer studenten uit minder prestigieuze instellingen worden toegelaten aan de Universiteit van Cambridge. 

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Universiteit van Boekarest trekt eretitel in 

De Senaat van de Universiteit van Boekarest (UB) heeft recent het besluit herbevestigd om de eretitel van Nicolae Ceaușescu, voormalig president van de Communistische Partij in Roemenië, in te trekken. Tot dat besluit droeg hij de titel van eredoctoraat. 

Het besluit bekrachtigt een eerder vonnis dat werd uitgevaardigd in de periode tussen december 1989 en januari 1990. Hoewel het vonnis niet vanuit archieven kon worden geïdentificeerd, is het de facto gedurende de gehele periode van kracht geweest.

Daarnaast werd de intrekking pas na 34 jaar concreet vervaardigd. Zo geldt de permanente veroordeling van Ceaușescu al vanaf 25 december 1989.

Cambridge versoepelt toelatingsvoorwaarden

De universiteit van Cambridge heeft een nieuw toelatingsprogramma ontwikkeld dat rekening houdt met meer voorwaarden dan ervoor. De focus van het Office for Students (OfS), de onafhankelijke toezichthouder op het hoger onderwijs in Engeland, zou nu in plaats van ruimere categorieën – zoals het type school waar de student vandaan komt – meer bij de individuele competenties van de student liggen. 

De universiteit ontving immers kritiek, omdat de helft van de toegelaten studenten uit prestigieuze scholen in Londen en het zuidoosten van Engeland komt. Vice Chancellor Deborah Prentice maakte eerder al duidelijk dat ze aan het werken is rond het toelaten en overtuigen van pientere studenten uit héél Engeland.

Voorlopig probeert Cambridge dus ten minste 69 procent van de studenten uit niet-private scholen toe te laten. Zoals andere universiteiten, moet de Ivy League dat plan wel eerst nog laten goedkeuren door het OfS. 

Nooit meer een portemonnee op zak

Vanaf maandag 11 maart betalen studenten van KH University in Zuid-Korea in hun universiteitsrestaurant en cafés met een face scan. Dat is waar Naver Financial, een onderdeel van de Naver Corporation, mee uitpakt. Naver Corporation is een Zuid-Koreaans internetconglomeraat. 

In Dongdaemun district, op de Seoul campus van Kyung Hee University, kunnen zowel studenten als bezoekers nu betalen via een scan van hun gezicht. Voortaan zijn restaurants en cafés er uitgerust met de benodigde apparatuur.

Naver Financial hoopt na een bepaalde proefperiode feedback te ontvangen van de gebruikers en het systeem te verspreiden op andere universitaire campussen, bedrijven en attractieparken. 

Powered by Labrador CMS