nieuws> 'Dit werkt discriminerend ten aanzien van lelijke studenten'

Afschaffing maskerplicht stuit op hevige kritiek

Sinds maandag 7 maart is het dragen van mondmaskers niet langer verplicht aan de KU Leuven. Goed nieuws voor velen. Eén aanzienlijke groep studenten lijdt echter onder die beslissing.

Gepubliceerd

Bij de aankondiging van code geel haalden heel wat mensen opgelucht adem. Toch is de afschaffing van de maskerplicht niet voor iedereen reden tot vreugde.

Een grote groep studenten wordt immers vergeten: lelijke studenten. Verschillende actiegroepen voeren nu protest tegen de opheffing.

'Het zullen weer de achterste rijen zijn voor mij'

Een lelijke student

'Dankzij mondmaskers werden lelijke studenten eindelijk op dezelfde manier behandeld als knappe studenten', zegt Sandra Selcaes van COMAC. Die verbeterde sociale positie komt volgens haar nu in het gedrang.

Netelige kwestie

Na een navraag bij enkele getroffen studenten, is het duidelijk dat de maatregel zwaar weegt op het sociale leven. 'Ik kon tijdens code rood gaan zitten waar ik ook wilde in de aula', getuigt een lelijke student, 'Nu gaat dat niet meer. Het zullen weer de achterste rijen zijn voor mij.' (teleurgesteld)

'De KU Leuven sympathiseert met de onooglijke community: we stellen nog steeds M. Hooghe aan'

Rector Luc Sels

Bovendien vrezen heel wat studenten dat hun punten zullen lijden onder de afschaffing van de maatregel. ‘Ik behaalde op mijn mondeling examen een 15/20 dankzij mijn mondmasker. Als de prof mijn volledige gezicht had kunnen zien, was ik er waarschijnlijk niet eens door geweest’, aldus een student die liever anoniem wenst te blijven.

Vanuit het rectoraat kwam inmiddels een antwoord op de kritiek. 'De KU Leuven sympathiseert met de onooglijke community', stelt rector Luc Sels in een mail aan studenten en personeel. 'Door de blijvende aanstelling van professoren als M. Hooghe steken we hen een hart onder de riem.'

Powered by Labrador CMS