NIEUWS ENERGIECRISIS

Extra KU Leuven vakantiedag om energie te besparen

Volgend academiejaar blijft de KU Leuven een bijkomende dag gesloten. De universiteit maakt op 3 november 2023 de brug met het oog op energiebesparing.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Volgend academiejaar krijgen studenten aan de KU Leuven een extra vakantiedag tijdens het eerste semester. Op vrijdag 3 november 2023 zal de universiteit namelijk gesloten blijven. De ondernemingsraden van de universiteit hebben besloten om een extra collectieve sluitingsdag in te voeren om energie te besparen.

De universiteit schat de besparing op €75.000

3 november volgt op Allerheiligen en Allerzielen, traditionele sluitingsdagen aan de KU Leuven die komend academiejaar op woensdag en donderdag vallen. De extra sluitingsdag vormt een brug met het weekend waardoor de gebouwen voor vijf aaneensluitende dagen niet verwarmd moeten worden. De besparing die daarmee gepaard zal gaan, wordt geschat op zo'n €75.000.

Geen universitaire herfstvakantie

De universiteit kiest voor een sluiting in plaats van een dag telewerk, omdat het voor veel personeel onmogelijk is om te telewerken. 'Besparen op verwarming door telewerk is complex: verwarming wordt vaak voor hele gebouwen gestuurd en je wil de mensen die niet telewerken niet in de kou zetten', laat de universiteit weten. Enkel een collectieve sluiting kan de besparing garanderen.

De universiteit bevestigt dat het om een eenmalige maatregel gaat, ingegeven door de hoge prijzen op de energiemarkt en de kalender van volgend academiejaar. Een universitair equivalent van de herfstvakantie zit er dus niet meteen aan te komen.

Powered by Labrador CMS