artikel> Ekonomika eindigt mooi derde voor LBK

Apolloon wint de 24 urenloop 2016

Apolloon is de winnaar van de 24 urenloop 2016. VTK was een waardige tegenstander, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor de overmacht van de Apolloniërs. Ekonomika won de tweestrijd met LBK.

Gepubliceerd

Onze volledig liveblog kun je hier rustig herlezen.

Apolloon liep uiteindelijk 1055 rondjes. Daarmee verbreekt Apolloon het record van vorig jaar (1034 rondjes). VTK klokte af op 1053 rondjes. De tweestrijd VTK/Apolloon werd onverwacht een ware thriller. Gisterenavond sloeg de Sportkotkring namelijk meteen een serieuze kloof, die door een intensieve demarrage van VTK in de vroege uurtjes van woensdag werd gedicht. Overdag deden de twee kringen haasje over, tot Apolloon twee uur voor het einde finaal de forcing voerde en een nipte voorsprong kon behouden. VTK won wel de prijs voor beste eetstand.

Ekonomika won de tweestrijd met LBK, met slechts 1 rondje verschil: 1004 tegenover 1003! Medica stelde dit jaar teleur met 932 rondjes. Opvallend was het hoge aantal persoonlijke records deze editie. VTK, Apolloon, Ekonomika, LBK, Industria, Wina, VRG/Crimen, Politika en Pyschokring haalden allen een persoonlijk record.

Proficiat aan de winnaar en aan alle lopers! Bedankt LOKO en alle vrijwilligers voor de organisatie.

Powered by Labrador CMS