voorbeschouwing> Radiospecial strijkt neer in Pangaea

LOKO & Radio Scorpio openen 'Blokbar'

Op donderdag 25 januari zendt Radio Scorpio zijn tiende blokspecial uit. Voor deze feesteditie wordt Pangaea, de interculturele ontmoetingsplaats van de KU Leuven, omgetoverd tot blokbar.

Gepubliceerd

Radio Scorpio zendt de blokspecial uit van 10 tot 18u via 106 FM of www.radioscorpio.be/luister . Iedereen is ook welkom in de Blokbar (Andreas Vesaliusstraat 34).

Al sinds 2012 brengt Radio Scorpio tijdens de laatste dagen van de blokperiode een speciale uitzending om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Voor de 'Blokbar' slaat de studentenradiozender de handen in elkaar met LOKO, de Leuvense studentenkoepel, die met haar initiatief SOS Blok op elke mogelijke manier probeert het studeren te verlichten.

Op donderdag 25 januari zendt Gerrit Willems van Radio Scorpio uit vanuit Pangaea, in de Andreas Vesaliusstraat. 'Die interculturele ontmoetingsplaats vormt het perfecte decor voor onze uitzending. We toveren Pangaea voor één dag om tot een heuse blokbar. Bezoekers kunnen op ieder moment van de uitzending een plaatje aanvragen', duidt Willems.

Internationale toer

Tijdens de speciale uitzending kan je ook gewoon een plaatsje in de bar claimen. 'Je kan een pintje komen drinken, maar ook warme soep of fairtrade koffie. Leden van Pangaea drinken gratis koffie, maar 'nieuwkomers' kunnen daar voor één keer ook van genieten', stelt Kenny Van Minsel van de Leuvense studentenkoepel LOKO.

Ondertussen belooft Radio Scorpio heel wat randentertainment. 'We zullen allerlei spelletjes spelen op de radio, samen met internationale studenten. Zo leren de Leuvense studenten hun internationale collega's kennen op een speelse wijze. Ideale blokontspanning!' aldus Willems.

Met de actie hopen Radio Scorpio en LOKO tegelijkertijd om Pangaea verder in de aandacht te brengen bij zowel de Belgische als de internationale studenten. 'Deze radiomarathon moet de trigger worden om beide samen te brengen. Wie weet komen daar ooit wel blokmarathonbaby's van', grapt Willems.

De Bloktop 60

Studenten kunnen op voorhand stemmen op hun favoriete blokplaten. Die worden dan in de 'Bloktop 60' gegoten. Vorige keer stond Steps op nummer één met '5, 6, 7, 8'. 'De voorbije edities leren ons dat zowat alle muziekgenres de revue passeren. Het is dan ook een interessant experiment om te zien hoe Erasmusstudenten reageren wanneer we pakweg K3 of Willy Sommers draaien. Omgekeerd kunnen ook minder bekende buitenlandse artiesten gelanceerd worden in België', besluit Willems.


Powered by Labrador CMS