Snack the time away: wat er te bikken valt op de 24 urenloop

Alles wat de kringen te bieden hebben

24 oktober 2018
Artikel
Auteur(s): Rani Goelen , Mathilde Dams
De Veto-redactie ging op culinaire strooptocht en maakt u wegwijs in het doolhof van croques, chocomelk en Bicky burgers.

We beginnen onze odyssee dinsdagavond rond 21u. Enthousiast, vol hoop en maar iet of wat geïntimideerd door de troep hongerige sportfanaten die ons meevoert. Dat enthousiasme zakt wat weg wanneer we aankomen op het centrale snack-plein. Lange rijen zeg, en ze gaan niet zo goed vooruit. We beslissen om de aanschuif-afstand als ons belangrijkste criterium te hanteren en gaan op jacht. De buit: pompoensoep en pasta Bolognaise van OKeR (Overkoepelende kringraad) UCLL die hun spijzen origineel presenteren in Harry Potter-thema. Zeer lekkere en voedzame ‘Weasley soup’, dat wel. De pasta daarentegen liet noch de geraspte kaas noch onze harten doen smelten.

Geruchten over orgasmische bicky burger

Later op de avond doen we ons nog tegoed aan een portie kip curry van Medica die er - om heel eerlijk te zijn - al redelijk verteerd uitziet. Ondanks dat gebrek aan esthetische uitstraling viel de smaak alsnog ontzettend goed mee! En het moet gezegd worden, de rij was echt heel kort. We sluiten de avond af met een kopje glühwein van Lerkeveld voor vijftig cent. ‘s Nachts komen er nog lyrische berichten aangedreven op de redactie over een Bicky Burger verrijkt met zowel kaas als spek. Blijkbaar zwichtten zowel onze hoofd- als cultuurredacteur voor de charmes van dit smeuïge doch knapperige schepsel. We zijn benieuwd, maar besluiten deze (volgens sommigen bijna orgasmische) ervaring te bewaren voor woensdag.

Ochtendstond heeft goud in de mond zegt men. Als je echter een weldenkend mens bent, en dat zijn wij, is er altijd koffie. De meeste kringen boden het levenselixer aan, een aantal deden er een schepje spek met ei bovenop. In alle eerlijkheid hebben we daar niet van geproefd, LOKO voorzag namelijk een smakelijk ontbijtje waar de Veto-ploeg mee van mocht snoepen. Onze excuses, we zijn zeker dat het ontbijt om van te smullen was. Wel zijn we als ‘dessert’ hier en daar wat croque monsieurs gaan degusteren, die in prijs variëren van 0,30 euro (bij Atmosphere) tot 0,70 euro (bij OKeR). Zoals verwacht verschilden ze niet erg, beide croques smaakten heerlijk. Het gaat immers om gesmolten kaas, een substantie die nooit teleurstelt. Dat gezegd zijnde betaal je bij OKeR misschien net dat ietsje meer voor een kortere wachtrij.

Jeroen Meus is zo vervangen

Zo rond de middag haalde onze nieuwsgierigheid de bovenhand en zakten we af naar de Politika-stand voor de befaamde deluxe Bicky’s. Na nog geen minuut aangeschoven te hebben werden we verblijd met wat veruit de grote winnaar van deze smakelijke dagen zou worden. De broodjes werden eerst getoast en daarna royaal belegd door de preses zelf. Of het nu aan de vermoeidheid lag of niet, dit is een van de beste bicky’s die we ooit aten, en dat voor 1,50 euro!

Voor het laatste segment van onze tocht zakken we af naar het standje van Existenz, dat nooit - ook nu niet - teleurstelt. De inkt onder het faillissement van Jeroen Meus zijn geesteskind Würst is nog niet droog of de ingenieur-architecten staan al klaar dit economisch vacuüm op te vullen. Voor 2,50 euro krijgen we een braadworst in een pistolet met gegrilde groenten en parmezaanse kaas. Aan de Bicky-ervaring kan het niet tippen, maar desalniettemin zeer smakelijk broodje. Al bij al waren het twee smakelijke dagen, met lekkere hapjes voor lage prijzen geserveerd door geëngageerde studenten, wat wil je nog meer. Als u ons zoekt, wij zijn op de Veto redactie. Aan het stress-eten, want tussen VTK en Apolloon gaat het momenteel letterlijk nek aan nek.