VETO'S PLAYLIST ONZE SELECTIE

Jouw muzikale aanraders van april

Elke maand selecteert onze cultuurredactie zes nieuwe nummers uit een wirwar van playlists, radiogolven en TikTok-hypes. Ontdek hieronder onze aanraders uit april. Je vindt ze ook in onze Spotify-playlist.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Chappell Roan - Good Luck, Babe!

Een wervelwind van melancholische jaren tachtig beats en Marie Antoinette-achtige make-up: dat is de nieuwste single van Chappell Roan, de singer-songwriter uit Missouri die onlangs nog indruk maakte op Coachella. In haar authentieke tekst wenst het queer popicoon iemand die haar eigen lot ontkent veel geluk. Lagen en lagen van haar zoete stem, doorweven met violen en een synth beat, bouwen dit liedje uit tot een suikerspin zo hoog als Roans haar. 

Machine Girl - Big Time Freq

Het Amerikaanse breakcoreduo Machine Girl heeft ons gezegend met een nieuwe ep. Daaruit doet Big Time Freq denken aan de gloriedagen van hun album Wlfgrl, met complexe en razendsnelle amen break-achtige ritmes, zonder melodisch onder te doen. Ten zeerste aan te raden voor liefhebbers van elektronische muziek die hun horizonten willen verbreden.

Laufey - Bored

Is dit liedje even betoverend als de naam van het album, Bewitched: The Goddess Edition, belooft? Het luchtige Bored toont een andere kant van de IJslandse artiest Laufey, die meestal optimistisch over de liefde zingt. Haar kristalheldere stem, de jazzy piano en het achtergrondkoor geven dit liedje dezelfde nostalgische glans die een polaroidfoto heeft. 

Shabaka, Floating Points, Laraaji - I'll Do Whatever You Want

Het stond in de sterren geschreven dat een samenwerking tussen multi-instrumentalist Shabaka Hutchings (ook te horen als lid van jazzgroepen Sons Of Kemet en wijlen The Comet Is Coming) en gevestigde synthesizergod en componist Sam Shepherd alias Floating Points een meesterwerk zou worden. Shabakas debuutalbum zit vol pareltjes, maar deze I'll Do Whatever You Want steekt er met kop en schouders bovenuit, onder meer door Laraaji's heerlijk zwoele vocals.

Omar Apollo - Spite

Spite van Omar Apollo weerspiegelt de sfeer van open ramen tijdens een warme zomernacht, sigarettenrook en rood omrande ogen. De nieuwe single van de Amerikaanse singer-songwriter belooft veel voor zijn aangekondigde album, dat door Beyoncé geïnspireerd zou zijn. Zijn zachte stem, gecombineerd met een prominente baslijn, is bovendien ideaal om los op te dansen in de ochtend. 

Cosmo Pyke - Low

De Londense r&b-artiest bereidt zich voor op zijn Europese tournee met deze gloednieuwe ep. Authentieke lyrics die mentaal welzijn behandelen, jazzy instrumentatie (zijn kenmerkende gitaarriffs zijn weer van de partij) en een sausje van koperblazers eroverheen: Cosmo Pyke maakt indruk.

Vind onze maandelijkse aanraders steeds terug in onze Spotify-playlist.

Powered by Labrador CMS