VETO'S PLAYLIST ONZE SELECTIE

Onze muzikale aanraders van maart

Elke maand selecteert onze cultuurredactie zes nieuwe nummers uit een wirwar van playlists, radiogolven en TikTok-hypes. Ontdek hieronder onze aanraders uit maart. Je vindt ze ook in onze Spotify-playlist.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Sylvie Kreusch - Comic Trip

Zangeres Sylvie Kreusch bracht deze week haar eerste single sinds lange tijd uit, Comic Trip. Hoewel het misschien niet meteen een meezinger zal worden zoals Walk Walk, neemt Kreusch de luisteraar wel mee op een nostalgische trip waarin kinderlijke verwondering centraal staat. Comic Trip is een mix van ruwe rockelementen en heerlijke zomervibes. Ideaal om de lente mee in te zetten.

Hozier – Too Sweet

Sinds zijn wereldhit Take Me To Church uit 2013 heeft de Ierse zanger Hozier niet stilgezeten. Vorig jaar bracht hij de plaat Unreal Unearth uit over zijn leven tijdens de lockdown. Onlangs breidde hij nog een vervolg aan die plaat met Unreal Unearth: Unheard

In het nummer Too Sweet zingt Hozier over zijn geliefde die te braaf, te mooi en te lief is voor zijn levensstijl. De kerkklokken in het refrein suggereren dat hun relatie het niet zal overleven. Ondanks die zware boodschap blijft het een luchtig nummer dankzij de frisse gitaarlijn, die iets weg heeft van Tame Impala.

Beyoncé – Daughter

Afgelopen vrijdag bracht Beyoncé het langverwachte tweede deel uit van haar aangekondigde albumtrilogie, waarvan Renaissance (2022) het eerste album is. Cowboy Carter is een countryplaat, maar ook zoveel meer. Queen B stelt doorheen het album de grenzen van muziekgenres in vraag, zoals bijvoorbeeld in Daughter. In deze countryballade – die verder bouwt op haar versie van Dolly Parton’s Jolene – verweeft Beyoncé probleemloos een strofe van de bekende achttiende-eeuwse Italiaanse aria Caro Mio Ben

Eefje de Visser – Vlammen

Nederlands popfenomeen Eefje de Visser bracht vorige week haar nieuwe single Vlammen uit. In haar typische zwevende sound zingt ze over de symboliek van vuur en gedeeld verdriet. Instrumentaal is het een erg gelaagd nummer, met onder andere een panfluit die subtiel op de achtergrond speelt. Het refrein blijft hangen en de videoclip in jaren-80-stijl, waarin de Visser als een hologram verschijnt, is niet alleen het beluisteren, maar ook het bekijken waard. 

Norah Jones – Paradise

Nachtelijke visioenen voor het slapengaan waren de inspiratie voor het nieuwste album van popjazz-icoon Norah Jones,Visions. Op deze kleurrijke plaat zingt Jones over de liefde en menselijke gebreken. Paradise is één van de hoogtepunten van het album. Door de combinatie van Jones' vertrouwde zachte jazzsound, lichte piano en aanstekelijke backing vocals blijft Paradise je zeker bij.

Artemas – i like the way you kiss me

Opkomend Brits talent Artemas bracht eerder dit jaar zijn debuutalbum Pretty uit, maar komt nu al met nieuwe muziek. Vorige week dropte hij de banger i like the way you kiss me, een futuristisch nummer met veel synths en een catchy basgitaarlijn. Voor fans van The Weeknd en Rex Orange County.

Vind onze maandelijkse aanraders steeds terug in onze Spotify-playlist

Powered by Labrador CMS