lezersbrief> Lezersbrief Hoofdredactie De Morgen

Lezersbrief: De Morgen en Assad

In Veto stelt Knack-collega Walter Pauli over zijn Syrië-reis met Filip Dewinter: "Een journalist van De Morgen heeft haast Dewinter en mijn VRT-collega gepijpt om zelf ook mee te kunnen."

Gepubliceerd

In Veto stelt Knack-collega Walter Pauli over zijn Syrië-reis met Filip Dewinter: “Een journalist van die krant (De Morgen dus) heeft haast Dewinter en mijn VRT-collega gepijpt om zelf ook mee te kunnen. Dat is niet een beetje maar héél hypocriet.”

De feiten zijn minder bloemrijk, gelukkig voor alle betrokkenen. Het klopt dat een medewerker van De Morgen bij de heren Filip Dewinter en Jens Franssen op eigen initiatief geïnformeerd heeft of hij de reis kon meemaken. Dat bleek onmogelijk te zijn. Van een interview met Assad was op geen enkel moment sprake. We hebben dit uiteraard ook keurig en openlijk gemeld aan onze lezer in het enige artikel dat de krant aan de discussie gewijd heeft. Dat was geen opiniestuk, maar een nieuwsbericht, met respect voor hoor en wederhoor van de betrokken partijen.

Over het nut van dictators interviewen valt een boeiend debat te houden, waarin we ons het recht voorbehouden beschaafd van mening te verschillen met Knack. Dat neemt niet weg dat we graag bevestigen dat de Syrïe-trip collega Pauli behalve dat interview ook een uitstekende reportage heeft opgeleverd.

An Goovaerts & Bart Eeckhout
Hoofdredactie De Morgen

Powered by Labrador CMS