NIEUWS ALMA

Nog geen prijsdaling bij Alma, wel goedkope spaghettiavonden

Vanaf deze week eten studenten 's avonds goedkopere pasta in Alma. Het studentenrestaurant wil meer bezoekers aantrekken tijdens de avonduren. Ondanks een positief eerste semester blijkt Alma nog niet klaar voor een algemene prijsdaling.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Vanaf deze week eten studenten 's avonds goedkoper pastagerechten in Alma 1, Alma 2 en Alma 3. De prijs daalt naar 5.50 euro, in plaats van 7 euro. De actie loopt een kleine maand lang, tot aan de paasvakantie, en geldt ook voor de vegetarische variant.

Nog geen echte prijsdaling

De zogenaamde Pasta Nostra Nights hebben als doel om meer bezoekers te trekken tijdens de avonddienst. 'Studenten hebben hun weg teruggevonden naar Alma, maar dan wel vooral 's middags', vertelt CEO Tom Mestdagh.

Volgens hem draaide Alma het afgelopen semester goed, maar zijn er momenteel nog niet voldoende marges om een systematische prijsdaling in te voeren.

'Alma heeft het niet gemakkelijk, laat dat duidelijk zijn'

Tom Mestdagh, CEO Alma


Nochtans was dat wel de hoop aan het begin van het academiejaar. In oktober benadrukte Stefaan Saeys, voorzitter van Alma's bestuursorgaan, dat een prijsdaling dit jaar de grootste prioriteit zou hebben.

Kust nog niet in zicht

'Alma heeft het niet gemakkelijk, laat dat duidelijk zijn', deelt Mestdagh al snel mee. De economische crisis noopte het studentenrestaurant begin dit jaar om haar prijzen fors op te trekken. Stijgende voedselprijzen en een indexering van het personeelsbestand in januari met 11 procent maken het er niet beter op.

'We komen uit een moeilijke periode, mede door de ontslagen van vorig jaar', vertelt Mestdagh. De coronapandemie raakte het studentenrestaurant hard: het bedrijf voerde vorig jaar een grote herstructurering door, waarbij 33 jobs werden geschrapt en de centrale grootkeuken in Heverlee werd gesloten.

Mestdagh kijkt hoe dan ook vastberaden naar het huidige semester: 'Momenteel draaien we positief, en hebben studenten Alma opnieuw ontdekt. Nu is het aan ons om ze vast te houden.' Het is afwachten tot na de paasvakantie of er nog andere gelijkaardige acties zullen volgen.

Powered by Labrador CMS