artikel> En Alma 1 barst uit haar voegen

Student lust nieuwe Alma 2 niet

Alma 2 is vernieuwd naar een flexitarisch concept ‘met een hoek af’. Dat de student niet warmloopt voor die nieuwe koers, is wel zo duidelijk.

Gepubliceerd

Twee keer ‘s avonds en drie keer ‘s middags gingen we langs Alma 2 om een week lang te onderzoeken wat dit nieuwe concept zo uniek maakt. We kregen noedels, poké bowls, curryschotels, falafelburgers en nog enkele andere maaltijden die je niet meteen in een Alma zou verwachten.

De student is alvast niet meteen gewonnen voor de vernieuwing, merkten we al snel. Terwijl in Alma 2 het publiek uitblijft, barst Alma 1 uit haar voegen. De wachtrijen zijn eindeloos, zowel 's middags als 's avonds.

Terwijl in Alma 2 het publiek uitblijft, zijn de wachtrijen in Alma 1 eindeloos

Twee tellingen tonen die cijfers duidelijk: op dinsdagavond zijn er van 18u tot 20u in totaal 20 studenten gepasseerd, en op vrijdagmiddag zaten er om 13u, het piekuur, ongeveer 30 studenten. Je kunt het een rustigere setting noemen, maar zien eten doet ook eten, dus zo handig is een lege zaal niet meteen. Officiële cijfers kon Alma niet vrijgeven.

I got 99 problems and Alma is one

De problemen beginnen al bij het menu. Met een keuze tussen slechts twee maaltijden per dag is het soms moeilijk om je ding te vinden. Zeker als het eten allemaal bestaat uit zo’n hippe rariteiten wordt het lastig voor studenten met een minder uitgebreid smakenpalet. En vasthouden aan dezelfde gerechten als je naar de Alma gaat, is ook maar saai.

Ook in de frigo is dat gebrek aan keuze te vinden: geen frisdranken meer (RIP onze teergeliefde Cola), maar wel de zero versies. In hoeverre de een gezonder is dan de ander, blijft een vraag die we maar moeilijk kunnen beantwoorden.

Die combinatie van een flexitarische keuken en een gebrek aan keuze brengt dan weer een ander probleem met zich mee: goedkope maaltijden zijn zelden in de aanbieding. Alma maaltijden bestaan uit drie prijsklassen: €3,60 - €4,85 - €6,45. In Alma 2 vinden we echter overwegend de duurdere prijsklasse en slechts eenmaal per week een maaltijd uit de goedkoopste klasse. Een Alma waar je drie dagen per week enkel maaltijden van €6,45 kan krijgen, daar lusten zelfs de honden geen brood van.

In Alma 2 kan je drie dagen per week enkel dure maaltijden krijgen

Maar wat met het eten zelf? Voor zo’n prijs en hippe aankleding graag ook een maaltijd die ons smaakt. De liefde van de student gaat tenslotte door de maag. Jammer genoeg zijn de gerechten niet altijd even kwalitatief. De noedels waren droog, de falafelburger had een ontzettend rare smakencombinatie en veel gerechten worden nodeloos opgevuld met rijst - kwestie van toch genoeg gegeten te hebben. Zoals een groot man ooit zei: rijst is geen biefstuk. Geef ons dan toch maar een gewone spaghetti of ongelimiteerde frietjes in Alma 1. Want je weet wat ze zeggen: 'als ge mijn frietjes afpakt, dan flip ik altijd'.

Dat de student Alma 2 niet kan pruimen, is ondertussen wel duidelijk. Op 25 oktober wordt het evenement ‘Make Alma 2 Great Again’ georganiseerd. Een heuse protestactie tegen het gebrek aan vol au vent en frietjes. Met een knipoog, welteverstaan. Toch tekenden inmiddels heel wat studenten present. Het wordt spannend uitkijken naar wat de toekomst brengt voor Alma 2.

Powered by Labrador CMS