NIEUWS HUNTER GAMES

Verstoppertje met de flikken: The Hunter Games komen eraan

Voor het tweede jaar op rij vinden de Hunter Games plaats in Leuven, een zoekspel tussen student en agent. Het is uitkijken welke studentenkring de beste verstopper blijkt te zijn. Met die promotiestunt hopen de organisators de band tussen student en politie in een positief licht te zetten.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Op 15 mei 2024 luidt om half elf 's avonds het startschot voor de tweede editie van de Hunter Games.  Na het grote succes van de vorige editie, staan studenteninspecteur Gil Vanommeslaeghe en administratief medewerker Linde Bienstman weer klaar om met hun zoekploeg jacht te maken op een honderdvijftigtal Leuvense studenten. 

'Gil en ik kijken hier al een heel jaar naar uit. We hopen dat het deze editie even leuk wordt als de vorige', aldus Bienstman.

Kringenstrijd en punten sprokkelen

Dit kampioenschap verstoppertje is een initiatief van de Leuvense politie en studentenkoepel LOKO, waarbij de Leuvense studentenkringen het tegen elkaar opnemen. Elke kring vaardigt vijf studenten af die de eer van hun eigen kring mogen verdedigen. Dat moeten ze doen door zo lang mogelijk uit het vizier te blijven van de zoekploegen. 

'Vorig jaar waren er inderdaad mensen die in camouflagepak opdaagden. Ze gaan all-in gaan'

Linde Blentsman, administratief medewerker Politie Leuven

Daarbij moeten de deelnemers ook zoveel mogelijk punten scoren. Die verdienen ze door opdrachten te voltooien, die worden bedacht door LOKO en gecommuniceerd via een groepschat. Die punten kunnen de doorslag geven, mochten er meerdere deelnemers de drieënhalf uur durende zoektocht weten te overleven. 

Ook de politie gaat all-in met de voorbereiding.

Aan enthousiasme was er vorige editie geen gebrek. Zo zegt Bienstman: 'Vorig jaar waren er inderdaad mensen die in camouflagepak opdaagden en groene vegen hadden aangebracht op hun gezicht. Geweldig om te zien dat ze all-in gaan. Ik hoop dat dat ook dit jaar het geval zal zijn.' 

Toch raadt de organisatie af om te komen supporteren: ten eerste zullen toeschouwers niet veel te zien krijgen door de duisternis en ten tweede wil men geen overlast creëren voor de buurtbewoners.

Verbindingsactie

Hoe is men nu op het idee van de Hunter Games gekomen? De Leuvense politie bleek al vaak te zijn benaderd op de 24 urenloop met de vraag of ze wilden meelopen voor een bepaalde studentenkring. Aangezien ze daar in functie voor de veiligheid moeten zorgen, mogen ze niet ingaan op die vraag. 

Om toch een antwoord te kunnen bieden op die veelgestelde vraag is de organisatie op de proppen gekomen met de Hunter Games. Die Hunter Games bezorgen de studenten niet enkel een avond vol adrenaline en de politie een leuke uitdaging, het is vooral bedoeld om de band tussen politie en student te bekrachtigen. 

De actie moet de politie van Leuven – en dan vooral het team dat studentenzaken opvolgt – wat meer in de schijnwerpers zetten. Zo hopen ze dat studenten sneller de weg zullen vinden naar de politie als ze met bepaalde vragen of problemen zitten. Of dat beoogde doel ook bereikt wordt, daar is men realistisch in: de honderdvijftig deelnemende studenten zijn slechts een fractie van de gehele Leuvense studentenpopulatie. 

Powered by Labrador CMS