Margot Delaet

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Margot Delaet

De redactie van Veto is in examenmodus, maar keek de afgelopen dagen toe hoe de Vlaamse media steken lieten vallen in hun berichtgeving over de protesten in de Verenigde Staten.

Met een boek in de hand, is de 'lockdown light' nog zo plezant! Van Haruki Murakami tot Michelle Obama, dit zijn de nieuwe cultuurtips van de Veto-redacteurs.

De coronamaatregelen zorgen voor financiële onzekerheid in de Leuvense cultuursector. Uitstel is vaak geen optie en veel artiesten glippen door de mazen van het net der overheidsvergoedingen.

Op een bepaald moment gaan die sit- en romcoms ook vervelen. En nu je vastzit op kot of bij de mama, vallen er geen smoesjes meer te verzinnen. Hier een stevige portie cultuur, quarantaineproof.

Tijd teveel tijdens corona? Goed nieuws! De Veto-redactie selecteert een double bill-filmtip: dat zijn twee films voor de prijs van één, voor een gezellige avond voor de buis.

Het tijdperk van pianospelende katten, mannen die een slag tegen hun huhum te verduren krijgen en PewDiePie is voorbij: het video-essay is aan een opmars bezig op YouTube.

In totaal moeten 14 Leuvense cultuurorganisaties 294.639,28 euro besparen tegen 1 januari 2020. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katia Segers opvroeg bij minister-president Jambon.

Podiumkansen en ondersteuning ontbreken voor beloftevolle bands in Leuven. Organisatoren botsen op dezelfde drempel. 'Een clusterfuck aan gedeelde verantwoordelijkheid', vindt Dishwash.

Geruchten over een verkrachtingsbende op het Ladeuzeplein worden voorlopig noch weerlegd, noch bevestigd door de politie: 'Het is niet iets dat we kunnen ondersteunen met concrete aangiftes.'

In zijn nieuwste boek 'De kunst van het ongelukkig zijn' vertelt psychiater Dirk De Wachter ons dat ongelukkig zijn normaal is. 'Vanzelfsprekend, maar de mensen horen het graag van een professor.'

De Interuniversitaire Prijs begint er weer aan, zoals ieder jaar in stijl met een openingsavond in Boekarest. Oude laureaten en ander schrijftalent dragen voor, dit jaar niet enkel in het Nederlands.

Literatuur, expo, feest, muziek, theater, dans en film: een gevarieerde portie cultuur op je bord de komende twee weken.

Met een voorsprong die ze gedurende de hele 24 urenloop konden aanhouden, winnen de sportkotters met 1078 rondjes de 24 urenloop 2019. Behalve VRG-Crimen vestigt iedereen een persoonlijk record.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

Een 24 urenloop zonder eetstandjes is als een café zonder bier. We legden de eetstandjes voor jullie op de rooster.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

De rolletjesvaliezen maken na een veel te korte zomer weer elke zondag hun blijde intrede in Leuven. Hoog tijd voor een nieuwe CulTip dus. Deze week op maat van uw studentenbudget: alles gratis!

Zes grootmachten verdelen Leuven onder elkaar. Net zoals wereldleiders hebben zij hun charmes en gebreken. Wij zetten ze op een rijtje met het oog op de student.

Profiteer van het feit dat je studentenvereniging de meeste cursussen nog niet gedrukt heeft en de powerpoints nog niet op Toledo staan om de komende twee weken extra veel cultuur op te snuiven.

Met RE-START trapte STUK hun seizoen af met een uitgebreid en gevarieerd programma. Zij die er waren kwamen ogen tekort, de afwezigen krijgen bij deze een bloemlezing.

Elke twee weken schijnen we licht op het favoriete gedicht van een bekende figuur. Ditmaal klopten we aan bij Assita Kanko, Belgische politica, schrijfster en vrouwenrechtenactiviste.