Naomi Bonny

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Naomi Bonny

De neuzen zijn verkocht, het geld is ingezameld. Nu nog de perceptie veranderen.

Pitbull van de N-VA, allesbehalve verlegen om straffe uitspraken, een veelbesproken passage in 'Terug naar eigen land' en een verleden aan de KU Leuven. Stof genoeg voor een gesprek met Zuhal Demir.

Komende woensdag bundelen de studentenkringen van de Gasthuisberg en de Lemmensberg de krachten om een grote massacantus te organiseren. De voorbereidingen lopen alvast vlot.

"Torfs zei ooit dat we succesvol onsuccesvol moeten zijn." Wanneer onze rector dat precies zei, wist mijn gesprekspartner, een goede vriend, ook niet meer. Toch misten de woorden hun impact niet.

In 1954 richtte de KU Leuven een campus op in Leopoldstad, de hoofdstad van Belgisch Congo. Campus Lovanium zou daar bijna twintig jaar lang Leuvense studenten en professoren aantrekken.

Veto helpt een dag mee in de keuken van Poverello Leuven. “Waarom zij hier komen eten, hoeven wij niet te weten. Maar als ze hun verhaal kwijt willen, bieden we graag een luisterend oor.”

Dirk Bracke schreef een glansrijk oeuvre van jeugdboeken bij elkaar en is daarmee het jeugdidool van menige leesgrage student. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn nieuwste werk "Martelaar".

Televisiemaker Martin Heylen zie je elke week op VIER met ‘Terug naar eigen land’ over de vluchtelingenproblematiek. “Het was surrealistisch om op Lesbos te staan, overmand door emoties.”

Het is donderdagavond. De altijd hongerige Leuvense student kan kiezen uit een enorme variatie aan exotische horeca. De vraag blijft hoe authentiek deze exotische keukens eigenlijk zijn.

Campus De Nayer is een van de technologiecampussen van de KU Leuven. Hij is rustig gelegen in Sint-Kathelijne-Waver en huisvest ook de Thomas More-hogeschool.

Met amper 75 studenten is de technologiecampus van Aalst wellicht de kleinste campus van de KU Leuven. De rustige groene omgeving maakt de carnavalsstad een aangename plaats om te studeren.

Na zes jaar slaagde het Leuvense improgezelschap Preparee er in de jongens van Neveneffecten opnieuw samen op een podium te krijgen. Wat blijkt? De oude vossen zijn hun streken nog niet verleerd.

Muzikant zijn is topsport. Boven op de Lemmensberg zwoegen de studenten zich in het zweet. Drie professionele muzikanten in spe vertellen over discipline, blessures en afkickverschijnselen.

De overlastpatrouille trekt er elke donderdag op uit om de uitgaande studenten onder controle te houden. Dat doen ze niet alleen, beveiligingsfirma’s en ook stewards spelen hierin een grote rol.

Vanaf dit jaar laat fakbar Recup geen eigen drank meer toe op cantussen. Een verandering in het huurcontract verplicht de beheerders tot die maatregel.

Goed nieuws: Alma produceert minder organisch afval, al komt dat deels door minder verkochte maaltijden. Andere duurzaamheidsinspanningen botsen op financiële beperkingen.

Woensdag 10 februari viert de KU Leuven haar patroonsfeest. Een groot studentenfeest vult het klassieke concept van de eredoctoraatsuitreiking aan.

Studenten die in een jeugdbeweging actief zijn, hoeven hun hobby niet te missen tijdens de week. Zowel Chiro als KSA organiseren sinds enkele jaren een studentenwerking in Leuven.

Op 10 februari reikt de KU Leuven tijdens haar patroonsfeest vijf eredoctoraten uit. Het nut van die eredoctoraten blijkt niet altijd even duidelijk.

De Brusselse link met de terroristische aanslagen in Parijs bezorgde onze hoofdstad al heel wat imagoschade. De internationale studenten laten zich niet intimideren.