PARTNERCONTENT

Zo kun jij als student besparen op je vaste lasten

Als student heb je vaak te maken met een beperkt budget en moet je rondkomen van een laag inkomen. Vooral wanneer je op kamers woont, kan het lastig zijn om alle uitgaven te dekken. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je als student geld kunt besparen, zonder dat je hiervoor concessies hoeft te doen op het gebied van levenskwaliteit.

Gepubliceerd

Wat het voordeel is, is dat je als student vaak allerlei voordelen hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een studenten zorgverzekering afsluiten, waardoor je minder betaald dan wanneer je regulier verzekerd bent. Omdat er daarnaast nog zoveel meer mogelijkheden zijn om serieus te kunnen besparen iedere maand, hebben we een selectie gemaakt van een aantal zaken waar je als student direct op kunt besparen. Dus studeer jij en kun je maandelijks wel wat extra geld gebruiken, dan is het niet eens altijd nodig om meer te gaan werken, maar kan het kritisch bekijken van je vaste lasten vaak al enorm helpen.

De boodschappen van een student

Eén van de belangrijkste manieren om geld te besparen als student is door te letten op je boodschappen. Een slimme manier om dit te doen is door een boodschappenlijstje te maken voordat je naar de supermarkt gaat en je strikt te houden aan dit lijstje. Hierdoor voorkom je dat je impulsief dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Bovendien kun je ervoor kiezen om goedkopere merken te kopen in plaats van de duurdere merken. Deze goedkopere merken zijn vaak van dezelfde kwaliteit, maar zijn wel aanzienlijk goedkoper. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed nadenkt over wat je koopt. Je kunt namelijk aan de ene kant wel flink besparen doordat je online je autoverzekering studenten hebt vergeleken en uiteindelijk voor de goedkoopste bent gegaan, maar is het zonde om dit aan de andere kant zo weer uit te geven.

Korter douchen

Vooral tijdens de koude wintermaanden is het heel verleidelijk om lekker lang onder de douche te blijven staan. Toch is dit niet bepaald handig. Vooral niet wanneer je wat extra’s over zou willen houden iedere maand. Een goede manier om geld te besparen als student is door korter te douchen. Door korter te douchen bespaar je niet alleen water en energie, maar ook geld op je energierekening. Het is vaak verleidelijk om lekker lang onder de douche te staan, maar door jezelf een tijdslimiet te geven van bijvoorbeeld 5 minuten, kun je flink besparen.

Denk aan de thermostaat

Geld besparen kan ook door de verwarming eerder omlaag te zetten. In plaats van de verwarming de hele dag op dezelfde temperatuur te laten staan, kun je ervoor kiezen om de verwarming alleen aan te zetten wanneer het echt nodig is. Ook kun je ervoor kiezen om de temperatuur een graadje lager te zetten, waardoor je flink kunt besparen op je energierekening. Door de verwarming iedere dag een uur eerder uit te zetten, scheelt je dat iedere week zo’n 7 uur stoken. Tel dus maar uit welk voordeel dit uiteindelijk op je energienota oplevert. Dus wil jij als student kunnen besparen, dan zijn dit slechts een aantal tips.

Powered by Labrador CMS