RECENSIE ALMA

Alma-maaltijden op de korrel #1

'Onze hoofdredacteur had toch wel een aantal minuten nodig om het pitabroodje te overwinnen.'

Welke Alma-maaltijden zijn de moeite waard? In deze reeks neemt Veto telkens drie maaltijden in verschillende Alma-vestigingen op de korrel. In deze editie gaan we langs in Alma 1.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

(Vegan) Spaghetti Bolognaise: ★★★

De spaghetti bolognaise was met 6 euro onze duurste keuze. Het geld waard? De portie was in elk geval royaal qua grootte: een bonuspunt. De smaak miste jammer genoeg wel wat finesse. Er ontbrak wat pit, en de verse groentjes waren schaars. 

De saus voelde erg gebonden met een of ander dikmiddel: geen fijne textuur voor de saus. We waren geen fan van de dikke spaghettislierten. Een pluspunt daarentegen was de optie om extra kaas toe te voegen aan het menu. 

Op de presentatie is niets aan te merken, het is gewoon pasta. Goed van Alma om deze vegan-optie standaard aan te bieden. Op die manier kan iedereen bij Alma terecht. Al bij al was de spaghetti dus niet verbluffend qua smaak of versheid, maar door de portiegrootte en het feit dat de maaltijd een betrouwbaar vegan gerecht is, gunnen we het drie sterren.

(Veggie) Prei-mozzarella quiche met gebakken aardappelen en groentjes: ★★★½

De prei-mozzarella quiche met gebakken aardappelen en groentjes: een wel heel chique klinkende naam voor deze veggie Alma-maaltijd. Kan die de verwachtingen waarmaken? De presentatie was alleszins best oké: een bord vol met groentjes, een sausje en een quiche on top oogt aantrekkelijk.

De aardappelen kwamen – net als de frietjes tegenwoordig – in een apart kommetje. De smaak van dit geheel was over het algemeen niet slecht. Er werd duidelijk rijkelijk gestrooid met kruiden in de keuken. De quiche zelf was echter een beetje aan de kleine kant. Ze was ook wat droog, maar gelukkig wel lekker van smaak. 

De mysterieuze ‘groentjes’ op de menukaart bleken wortelblokjes te zijn. Die waren best wel vers en smakelijk. Al bij al was het een lekkere (veggie) maaltijd voor de schappelijke prijs van vijf euro. Drieënhalve ster lijkt hier op zijn plaats.

Pita met looksaus, gebakken aardappelen en slaatje: ★★★★

De pita met looksaus, gebakken aardappelen en een slaatje is een zeer degelijke maaltijd voor de prijs. Het enige grote probleem is het pitabroodje: je moet het zelf open snijden. Op het eerste gezicht lijkt dat geen al te groot probleem, ware het niet dat het broodje een vrij taaie rand heeft. Onze hoofdredacteur had toch wel een aantal minuten nodig om dit gebakken deeg te overwinnen.

Zodra die drempel overwonnen is, is het echter smullen geblazen. Het vlees is mals en goed gekruid, de looksaus aangenaam zoet. We geven wel minpunten voor de droogte van het slaatje en het feit dat de looksaus tussen de rest van het eten wordt gegoten bij het opdienen. Dat maakt het opvullen van je pitabroodje een huzarenstuk. 

Onze tip bij deze maaltijd? Bestel frietjes in plaats van aardappelen, en steek wat friet in die pita. Je zult er geen spijt van hebben, maar succes met het pitabroodje. 

Powered by Labrador CMS