NIEUWS 24 URENLOOP

Apolloon wint 24 urenloop voor de vijfde keer op rij

Deze editie van de 24 urenloop was alweer memorabel.

Het is gebeurd: Apolloon heeft voor de vijfde keer op rij de 24 urenloop gewonnen. Deze editie werd getekend door twee natte dagen, spannende duels en de bijzondere recordpoging voor de meeste rondjes.

Gepubliceerd

Tegen het einde was het voor de meesten duidelijk: Apolloon (1071 rondjes) – de studentenvereniging van de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen – gaat opnieuw met goud naar huis op de 24 urenloop. Ze worden gevolgd door aartsrivaal en ingenieurskring VTK. Die liep in totaal 1070 rondjes. Geen enkele topploeg verbreekt hun record, wat mogelijk te maken heeft met het slechte weer.

Op de derde plaats staat Ekonomika (1029 rondjes), met een ruime voorsprong op haar rivaal LBK. De top 10 wordt verder aangevuld met Industria, het Hoogmedisch Verbond, Atmosphere, Wina, Thomas Morus en VRG-Crimen. Die laatste komt uit de bus als de grote verrassing: de juristen en criminologen in spe wisten de 7de plaats te veroveren – vorig jaar eindigde de ploeg nog op de 12de plaats.

Zegetocht van Letteren

Runner's High, het verbond van de Letterenkringen en de Pedagogische Kring, verbaasde vriend en vijand. Ze belandde op plaats 12, met een persoonlijk record van 832 rondjes. De underdogs voerden vannacht een steekspel met Politika. Die laatste aasde op de top 10, waar ze de voorbije twee jaar steevast deel van uitmaakte. Met 835 rondjes belandde de ploeg uiteindelijk op de 11de plek.

De stunt van de avond was de recordpoging van ingenieursstudent Max Pollet

Op de lagere treden van de ranking zijn verreweg de meeste wissels gebeurd, zoals wel vaker. Psychologische kring, Farmaceutica, OkeR, Lerkeveld en nieuwkomer Erasmus Student Network (ESN) ronden de lijst af. Opvallend is dat Farmaceutica en Lerkeveld beide 803 rondjes liepen, maar geen plaats delen: de eerste staat op plaats 14, de tweede op plaats 15. Run for Specials behaalde tot slot een mooie prestatie met 465 rondjes.

Een nieuw record

De eerste worp van Quivr's eigen telsysteem bleek nagenoeg probleemloos. Er waren geen grote problemen, al liet het scorebord het af en toe afweten. Hier en daar zorgde het voor verwarring bij de loopploegen, maar al bij al verliep de wedstrijd opvallend vlot. Ook de organisatie door LOKO en haar partners leek vlekkeloos te verlopen.

De stunt van de avond was de recordpoging van ingenieursstudent Max Pollet. Heel de site leefde mee met hem tijdens zijn laatste, zware rondjes. En zelfs toen hij zijn doel van 200 rondjes behaalde,liep hij nog een ererondje met de vlag van zijn loopploeg: Lerkeveld. 

Deze editie van de 24 urenloop was alweer memorabel. Herbeleef elke seconde ervan op Veto's liveblog. Tot volgend jaar.

Powered by Labrador CMS