NIEUWS KNUFFELKRING

De Spoon Circle komt naar Leuven

Donderdag zal het Sint-Donatuspark het decor zijn voor de eerste spoon circle ooit in Leuven. Al meer dan 100 mensen schreven zich in voor de groepsknuffelsessie die georganiseerd wordt door handelsingenieur Liam Vereecken.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Afgelopen maand bereikte Liam Vereecken – een pas afgestudeerde student handelsingenieur – via zijn sociale media miljoenen mensen voor een studentikoze knuffelsessie. Hij wil honderden mensen tegelijk laten spoonen. Oorspronkelijk hoopte Vereecken op 69 spooners, maar ondertussen schreven al meer dan 110 mensen zich in.

Vereecken legt enthousiast uit waar het initiatief vandaan komt: 'Het idee speelt al van voordat ik video's maakte. Ik wilde het al heel lang doen, maar had nooit de juiste groep mensen om me heen om het te kunnen doen', vertelt hij. 'Ik dacht ook dat een spoon circle pas iets was voor wanneer ik wat meer bereik zou hebben op mijn sociale media .'

Met een uitgedachte strategie lukte het toch: 'Om genoeg mensen samen te brengen, heb ik een maand lang elke dag een video gepost, met de gedachte dat er wel één video veel mensen zou bereiken.' Dat is effectief gebeurd: één video is viraal gegaan en is vandaag meer dan 1,7 miljoen keer bekeken.

Potentiële massabijeenkomst

Liam is afgestudeerd als handelsingenieur in de beleidsinformatica en neemt dit jaar een sabbatjaar om video's te maken en te reizen. 'Nadat ik was afgestudeerd, had ik snel een job te pakken. Ik besefte echter dat een traditionele job niets voor mij was. Van kinds af aan ben ik een ondernemer. Ik wil een vrij leven leiden en plezierige dingen doen.'

'Het is geen rave of een betoging, maar een spoon circle'

Initiatiefnemer Liam Vereecken

Al lijken de officiële instanties niet even enthousiast over de spoon circle. Stad Leuven liet weten dat ze het evenement niet kon toelaten omdat het volgens haar mogelijk een massabijeenkomst kon worden.

Vereecken zegt zich daar niet veel van aan te trekken: 'Het is geen rave of een betoging, maar een spoon circle. De enige reden dat ik de politie aanvankelijk zelf contacteerde, was omdat ik niet wil dat er mensen met verkeerde bedoelingen of ongepast gedrag op zouden afkomen.'

Alle sterren staan gunstig voor het unieke knuffelmoment: 'Regen zal er niet zijn en heel wat studenten zullen op Hemelvaart in Leuven blijven. Omdat het een feestdag is, kunnen werkende mensen ook komen', deelt Vereecken mee.

Ambitie

Er lijken ook heel wat internationale studenten op af te komen. Zo zag Liam tussen de inschrijvingen Braziliaanse en Portugese nationaliteiten passeren: 'Enkelen hebben me laten weten dat ze speciaal uit het buitenland voor de spoon circle naar Leuven afzakken. Ik ben heel blij met het internationale publiek.'

Het doel is om het wereldrecord spoonen te verbreken

Het doel op lange termijn is het wereldrecord spoonen te verbreken. Dat staat sinds 2013 op naam van enkele honderden studenten Geneeskunde in Australië, die 1108 knuffelaars in elkaar lieten lepelen. 'Ik denk dat het op een plek met heel veel mensen, bijvoorbeeld op een festival, zeker moet lukken.' Leuven – de studentenstad bij uitstek – lijkt het ideale opstapje naar dat wereldrecord. Lepeltjesgewijs!

Powered by Labrador CMS