Emma Desmet

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Emma Desmet

Met het project 1000x1000 willen academici duizend collega's bereiken om duizend euro te storten. Zo steunen ze kinderen en jongeren die zwaar getroffen werden door de huidige coronacrisis.

Je universitaire carrière starten in een crisisperiode, valt niet te onderschatten. Zowel diensten van de KU Leuven als studenten zelf bieden op verschillende manieren hulp aan.

Na onder andere de Universiteit Antwerpen en UGent, roept nu ook rector Luc Sels in een persbericht op tot blijvende voorzichtigheid bij studenten en medewerkers van de KU Leuven.

Vijf professoren van KU Leuven en UGent zetten hun schouders onder een project rond dierenwelzijn. Er komt een doctoraatsstudie, maar ook een lessenreeks à la 'Lessen voor de 21ste eeuw'.

Deze zomer werden de resultaten gepubliceerd van een studentenbevraging door Stura. Die peilde naar de attitudes van studenten ten aanzien van psychische problemen en het op zoek gaan naar hulp.

Begin september gaat een commissie van start, die het koloniale verleden en erfgoed van de KU Leuven onder de loep zal nemen.

Verschillende gastuniversiteiten zetten de instroom van uitwisselingsstudenten stop, voornamelijk buiten Europa. Voor een eerste groep KU Leuven-studenten valt daarmee hun uitwisseling in het water.

Gebrek aan zuurstof, beademingstoestellen, testcentra en ziekenhuisbedden op intensieve zorg. Afrika zal het moeilijk krijgen om corona in te dijken. Vlaamse professoren en alumni schieten te hulp.

Het coronavirus domineert al weken het nieuws met slechte statistieken, maar er is een keerzijde aan de medaille. Of in de woorden van burgemeester Ridouani: 'Ook een crisis kan mensen verbinden.'