RECENSIE ALMA

Alma-maaltijden op de korrel #2

'De volgende keer dat je vrienden je meeslepen naar de Alma, maar je eigenlijk geen frieten meer kan zien, dan weet je nu de oplossing.'

Welke Alma-maaltijden zijn de moeite waard? In deze reeks neemt Veto telkens drie maaltijden in verschillende Alma-vestigingen op de korrel. In deze editie gaan we voor de tweede keer langs in Alma 1.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Koninginnenhapje met slaatje en frietjes: ★★1/2

Vol-au-vent: het is de duurste maaltijd die je kan krijgen in de Alma. Maar is die de 7,50 euro wel waard? Wel als je geen tijd hebt om te koken en het gerecht van die dag niet lust, maar wat kwaliteit betreft, scoort de maaltijd wel een beetje laag.

Het gerecht wordt samen met een salade en een krokant bladerdeegje opgediend. De salade smaakt eerder droog, omdat die een kruidenmix met wortelreepjes en geen sla bevat. Het bladerdeegje is wel heel lekker. De vol-au-vent zelf viel wat tegen, aangezien de balans tussen saus en kip ver zoek was. 

Ook al is de puree meer dan degelijk, toch wordt haar ware potentieel ontnomen door de slechte saus en fletse boontjes

Het bord dat je krijgt ligt vol saus, maar de kipfilet is duidelijk ondervertegenwoordigd en ligt er maar wat versnipperd bij. Daarnaast zijn er bijna geen champignons te vinden. Maar voor de prijs krijg je genoeg te eten. Over het algemeen is het koninginnenhapje een veilige optie voor wie de andere gerechten in de Alma niet lust. 

Romige tomatensoep met broodje: ★★★★

Voor mensen met een kleine maag of degenen die liever op veilig spelen is dit een goede klassieker: soep! In ruil voor de luttele prijs van 2,60 euro kun je in Alma 1 kiezen uit romige tomatensoep of een andere soort. Voor een halve euro extra kun je er nog een klein stokbroodje bij krijgen. Is het gerecht slechts een noodoplossing of ook echt de moeite waard?

Als er één ding gezegd kan worden over de romige tomatensoep, dan is het dat ze allerminst uit een blik lijkt te komen. Ze heeft een bovengemiddeld goede smaak en bevat daadwerkelijk stukjes tomaat. Op dat vlak is deze soep dus zeker een upgrade van je Roycosoepje op kot. De temperatuur kan wel variëren van goed heet tot gemiddeld warm. 

En er is geen ontsnapping aan: de minzame bedienden gieten de saus – met alle goede bedoelingen van dien – over heel je maaltijd heen

De halve euro voor het afbakbroodje dat even goed uit de Aldi had kunnen komen, is dan wel weer een vrij bedenkelijke investering. Het was best droog en iets te hard gebakken. Het is echter niet verplicht om een broodje bij je soep te nemen, dus dat is een afweging die je kan maken.

De volgende keer dat je vrienden je meeslepen naar de Alma en je eigenlijk geen frieten meer kan zien, dan weet je nu de oplossing: neem een soepje!

Gehaktballetjes in tomatensaus met boontjes: ★★★

De naam van deze maaltijd klinkt alvast goed: gehaktballen, wie kan daar nu tegen zijn? Toch moeten we vaststellen dat we enigszins teleurgesteld waren met dit avondmaal. Om te beginnen zijn de gehaktballen zelf eerder droog en klein. Voor je het weet heb je ze al op, terwijl je nog op je honger zit.

Daar komt dan bij dat de saus overdreven romig is. Het is dan wel tomatensaus, maar de tomatensmaak wordt zeer hard verdrongen door de room. De saus voelt bijgevolg flets en goedkoop aan. En er is geen ontsnappen aan: de minzame bedienden gieten de saus – met alle goede bedoelingen van dien – over heel je maaltijd heen. 

Helaas kunnen ook de boontjes het niet goedmaken. Ze zijn zwak qua smaak en ogen erg waterig. Gelukkig laat Alma je nog de keuze voor frietjes, in de plaats van de puree. Ook al is de puree meer dan degelijk, toch wordt haar ware potentieel ontnomen door de slechte saus en fletse boontjes. Kortom, er zijn betere maaltijden te vinden in de 5-euro prijsklasse.

Powered by Labrador CMS