NIEUWS FAKBAR HEROPENT

Verbouwingen Politika Kaffee (nipt) klaar voor het nieuwe academiejaar

Na 8 maanden verbouwen, is Politika Kaffee klaar om zondag opnieuw te openen. Nieuw is het bier uit tanks, een herindeling van de toog en genderneutrale toiletten. Ook stijgt de prijs van het bier.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

De verbouwingen van Politika Kaffee zijn maar net op tijd klaar. De werken liepen vertraging op, omdat een specifieke vergunning van Stad Leuven nodig was. De stoep moest immers worden opengebroken om nieuwe biertanks in de kelder te hijsen. Gelukkig is de Tiense 55 klaar om zondag zijn deuren weer open te gooien.

Maes uit tank

Maes blijft het vertrouwde biermerk van de sociale wetenschappers. Nieuw is dat het bier voortaan uit drie grote biertanks van 1000 liter zal worden getapt. 'Na een drukke week kan een tank immers snel leeg zijn', duidt Enya van Luijk, fakbeheerder van Politika Kaffee. 'Samen met Fakbar Letteren zijn we de eerste die zo'n installatie hebben.'

Opvallend zijn de genderneutrale toiletten

Toch verandert de prijs van een pintje. Vorig jaar bedroeg die nog 1,20 euro, maar dat stijgt nu naar 1,30 euro door de langdurende inflatie. 'We gaan met deze kleine stijging van start en zullen daarna evalueren of het houdbaar is', legt van Luijk uit. 'We merken trouwens een gelijkaardige prijsstijging bij andere fakbars.'

Herindeling

De toog is veranderd van plaats: ze bevindt zich nu aan de overkant van de fakbar. Zo heeft de dj voortaan zicht op alle feestvierders. Ook heeft de dj een echte dj-booth gekregen. Dat is een serieuze verbetering tegenover de bierbakken van vroeger. 

De verplaatsing van de toog houdt echter een nadeel in voor de tappers die de voorraad achter de toog moeten aanvullen. Nu moeten ze met de voorraad uit de kelder door het Kaffee lopen om aan de andere kant de frigo's en kasten aan te vullen. 'Gelukkig is er voldoende opslagplaats achter de toog, zodat er niet vaak bijgevuld moet worden', stelt van Luijk gerust.

Genderneutrale toiletten

Naast de voorraad vinden we de toiletten in de kelder. Die waren voor de renovatiewerken best berucht onder de sociale wetenschappers. Menig feestganger herinnert zich de vervallen opvangbakken. Nu zijn de toiletten vernieuwd, en opvallend aan de nieuwe toiletten is dat ze genderneutraal zijn. 

De prijs van een pintje stijgt naar 1,30 euro

'Ik verwacht niet dat mensen het een probleem zullen vinden. Je komt enkel samen binnen en daarna is alles afgescheiden, zo staat het urinoir achter een deur', verduidelijkt de fakbeheerder. Of genderneutrale toiletten in het (Leuvense) uitgaansleven het nieuwe normaal worden, zal nog moeten blijken. 

Powered by Labrador CMS