Thomas Maes

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Thomas Maes

Geen wedstrijden meer voor indoor contactsport, outdoor sporten verandert niet. Op voorhand inschrijven en kleinere sportsessies blijven de regel. Geen kampioenschappen op Vlaams niveau tot na kerst.

Tot op vandaag stond nergens op papier wat Alma moest doen en voor welke centen. Dat verandert nu. KU Leuven zal ook Alma's gebouwen overnemen, maar daarmee ligt er nog geen (goedkoop) eten op tafel.

Na een woelige donderdagavond op de Oude Markt, met meerdere inbreuken op de coronamaatregelen, wil rector Sels het tuchtreglement van de KU Leuven aanscherpen. Dat zei hij vrijdagavond op Terzake.

De Alma's zaten leeg de voorbije weken. De organisatie stuurt nu bij en biedt enkel nog broodjes, soep en pastabekers aan. Alma-CEO Daniel Lips (62), op post sinds 2013, weet niet wat de oorzaak was.

Dan toch geen 24 urenloop in het eerste semester, maakt organisator LOKO bekend. Een herkansing in het tweede semester is wel nog aan de orde.

In Gent moest de Overpoort maandag al op slot, maar in Leuven hielden de meeste studenten zich aan de regels. Enkelen kregen wel al een corona-pv aangesmeerd.

Een mok, een instagramfilter en veel succes: dat is wat de meeste afgestudeerde studenten dit jaar van de KU Leuven meekregen. De proclamaties verliepen online, tot ontgoocheling van veel studenten.

De kiesweken gaan niet fysiek door. Op vele vlakken is dat een groot gemis, maar voor de kiesploegen ook een kans om hun programma meer inhoudelijk aan te kaarten en creativiteit te tonen.

Wat er uit de bus komt is onzeker, maar geïndexeerde kosten, gebruikersdata en een nieuw stadsbestuur zorgen voor gesprekken over de toekomst van de buspas.

Op 17 oktober 2019 startten in Beirut, hoofdstad van Libanon, protesten aangevuurd door jongeren. Intussen volgde professor in elektrotechniek Hassan Diab premier Hariri op als nieuwe eerste minister.

Heel wat studenten zijn soms eenzaam. Erover praten is een eerste stap, maar hooggespannen verwachtingen over een legendarisch studentenleven helpen alvast niet om het taboe te doorbreken.

'Niet-alcoholische cantus Leuvense studenten meteen uitverkocht', kopte de persmail die (nationale) media vorige maand ontving. Daarbij zijn heel wat kanttekeningen te maken.

Een marketingcampagne van om en bij de 15 000 euro rond overlast en alcoholmisbruik. Met slogans als 'Beyoncé scoort met haar billen, niet met haar promille' zijn er vragen over de impact.

​Om de wereld te redden moeten we gewoon allemaal biologisch gaan eten. Fout, zeggen Nuyens en de Wit. 'Monoloog voor een consument' legt de producent op de rooster.

Vandaag berichtten Stad, Politie en vzw Oude markt samen over het nachtleven. De hinder dit jaar blijkt in vergelijking met andere jaren allerminst opzienbarend, toch komt er een extra maatregel.

Schoolopdrachten druppelen binnen, de zon laat zich alsmaar minder zien, zelfs Jambon speelt liever op zijn gsm en de 24 urenloop dreigt Leuven sportgek te maken. Gelukkig houdt de CulTip je recht!