Lore Meesters

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Lore Meesters

Er was veel ambitie, en toen kwam covid. Toch kan de universiteit terugblikken op een geslaagde culturele olympiade, met voor het eerst ook een geïntegreerd erfgoedbeleid.

Hoewel ze in principe mogen doorgaan, lopen stages in de lerarenopleiding niet overal van een leien dakje. 'Op een gegeven moment had de helft van de studenten geen stageplek.'

In meer dan veertig landen buiten het taalgebied wordt een opleiding Nederlands aangeboden. Dat hun taal zo'n breed bereik heeft, is iets waar moedertaalsprekers meestal niet van op de hoogte zijn.

Nu de maatregelen weer verstrengen, vallen opnieuw heel veel plannen in het water. Weet je even niet meer hoe je nu nog aan de nodige ontspanning geraakt, dan helpen deze activiteiten je uit de nood.

Met de tentoonstelling HOUSE OF CARD laat M Leuven je proeven van het werk van Thomas Demand. De bezoeker belandt in een wereld van papier en karton, ergens tussen idee en verwezenlijking.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen is de cultuursector sterk veranderd. Desondanks zet de KU Leuven in op het voorzien van een volwaardig, maar veilig aanbod voor cultuurkaarthouders.