schrijver

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Schrijver

De oorlog in Oekraïne woedt al meer dan een maand. In een brief aan de KU Leuven vragen 29 studenten en professoren voor een duidelijk signaal dat de universiteit staat voor vrede en solidariteit.

Luc Sels pleitte in zijn openingsspeech voor academische vrijheid en tegen 'woke cancel culture'. Volgens UNDIVIDED komt de bedreiging echter vooral vanuit rechtse hoek.

Vorige week publiceerden studenten en academici van de KU Leuven een 'Statement for Palestine'. 'Die geeft een eenzijdige kijk op de kwestie weer.'

Last week several members of KU Leuven launched a Statement for Palestine, urging the university to cancel cooperation with Israel. 'That statement presents a one-sided view of the issue.'

Als reactie op het artikel "'Zelfverrijking' en 'vriendjespolitiek': klachten over doctoraatsaanvragen FWO", volgt recht van antwoord van het FWO.

Op 8 oktober trakteerden KU Leuven en STUK cultuurkaarthouders op een veelzijdig spektakel. Vier parcours brachten kunstzoekers naar dansende robots, botsballen, Flying Horseman en meer​.

Een maatschappelijke taak; de leden van Antwerpse studentenclub Reuzegom kwamen opvallend goed weg na de fatale doop twee jaar geleden.

Al enkele jaren waait een frisse wind door het Gentse muzieklandschap, die af en toe evolueert tot een kleine storm. Vijf conservatoriumstudenten groeiden onder de naam Shht uit tot een ware cultact.

In een brief aan Luc Sels vragen twee studenten Ingenieurswetenschappen om meer mildheid in deze tijden. 'We vragen geen gratis 20/20, makkelijkere examens of minder leerstof. Wel meer tijd.'

In verkiezingstijd vliegen de dure beloften in het rond, maar het begrotingsspook loert om de hoek. Prof. Frank Vandenbroucke bekijkt hoe de politiek moet omgaan met budgettaire beperkingen.

Onze omgang met de natuur lijkt op heel wat vlakken verstard. Een reflectie op de mogelijke oorzaak.

De ecologische crisis dwingt ons na te denken over hoe we ons als mens in de natuur opstellen, en hoe we onze economie moeten organiseren. Dat stellen studenten Maarten Huybrechts en Vincent Cuypers.

Het voedselvraagstuk is actueler dan ooit, vooral dan in Afrika. Volgens professor biologie Olivier Honnay komen we er niet met eenvoudige, romantische oplossingen.

Alsmaar meer studenten bieden onderdak aan een huisdier. Vaak is het een verhaal van eenzaamheid, verstrooiing en een tekort aan hygiëne. Wij trokken, mondmasker in de aanslag, op onderzoek.

Laat ons kritisch kijken naar hoe onze unief de fossiele energieverslindende, alsmaar groeiende economie mee in stand houdt.

Wie zich begint te storen aan de overdaad van linkse studentenvodden (e.g. Veto, red.) die de geschreven studentenmedia overheersen, kan eindelijk opgelucht ademhalen.

In tijden van fake news zijn factchecks van enorm belang. Vandaag bij de feitencontrole van KU Leugen: rollen linkse ratten hun matten?

De duistere parel 'Hamlet' neemt je mee in een waanzinnig universum van twijfel, zelfverwijt, woede en eenzaamheid. Intens en subliem.

Gilles Verriest van Jong N-VA Kortrijk miste enige nuance in het editoriaal over Dries van Langenhove en het Vlaams-nationalistische Schild & Vrienden. 'Wij beleven nationalisme fundamenteel anders.'

VRG organiseerde afgelopen week een panelgesprek over Black Lives Matter. "Racisme en discriminatie. Ook bij ons?" vroeg de affiche ons.

Er bestaat nogal wat opschudding over de berichtgeving omtrent de geslachtsverandering van VTM-figuur Bo Van Spilbeeck en de reactie daarop van een aantal geledingen van het KVHV.

Veto bekeek onlangs de 30%-maatregel eindelijk vanuit het juiste perspectief. Voor een maatregel die de KU Leuven zelf bejubelt, zijn er weinig positieve effecten op het Vlaamse onderwijslandschap.

Geachte heer Tilleman, wij vragen aan de rechtsfaculteit de deelname in het Law Train-project, een onderzoek waarin Israëlische instellingen een hoofdrol spelen, stop te zetten.

371 academici bezorgden ons een open brief waarin ze de kandidaat-rectoren aanspreken om werk te maken van basisfinanciering voor onderzoekers.

Onze rector pakt uit met het Colruyt-principe: ergens anders beter, ik trakteer u een pint. Dat is zijn academische versie van ergens anders goedkoper, onze prijs is al aangepast.

De redactie ontving naar aanleiding van de rectorverkiezingen een open brief namens de voltallige besturen en presidia van Ekonomika, AFC en AFD 2008-2017.

'De klant is koning' … is dat niet vaak het ongemakkelijke gevoel dat achterblijft als het gaat over onderwijszaken aan onze Alma Mater?

België is een bastion. De Koning is het fundament. De monarchie fucken en deze afschaffen zou het land in een eindeloze politieke en communautaire crisis doen storten.

In Veto stelt Knack-collega Walter Pauli over zijn Syrië-reis met Filip Dewinter: "Een journalist van De Morgen heeft haast Dewinter en mijn VRT-collega gepijpt om zelf ook mee te kunnen."

In de commotie die onstond rond de samenwerking van de KU Leuven met Israël, kwam rector Rik Torfs met een betwistbaar doch moedig argument.

In een opiniestuk in De Standaard van (28/02) pleit Maarten Boudry om voor eens en voor altijd komaf te maken met faculteiten theologie aan universiteitscampussen.

We zijn toch wat verwonderd over het artikel in Veto over ons plan om fietsdelen in Leuven in te voeren omdat er een aantal onjuistheden in staan.

Beste rector, mensenrechtenschendingen zijn niet grappig.

Afgelopen week viel er op de voorpagina van Veto te lezen dat steeds meer studenten concentratieverhogende middelen nemen.

Vorige week verscheen in De Standaard een opiniestuk met de titel “Verengelsing maakt onderwijs slechter” (30/11/16). Als geschiedenisstudent aan Universiteit Gent wil ik daar graag op reageren.

Voor alle duidelijkheid : ik verafschuw rechtse populisten zoals Donald Trump en ben allergisch aan elke vorm van racisme.

Ik woon momenteel al enkele jaren in Leuven en vervoer me steevast met de fiets.