Mathilde Dams

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Mathilde Dams

Psychokring zette een initiatief op dat studenten aanmoedigt via strava te lopen. Bij genoeg verzamelde kilometers doneren ze aan Tele-Onthaal. Er zijn bijna driehonderd geregistreerden.

Op 5 mei livestreamde de beiaardier zich een weg naar woonkamers in heel België. Kot & Klokken vervangt Bar & Bells, het feest waarmee LOKO jaarlijks de studenten laat proeven van de beiaardcultuur.

Salvatore Cascella baat al vijftien jaar meeneemzaak L'inizio uit in de Parijsstraat. Tijdens de coronalockdown mist hij de praatjes met zijn klanten.

Resultaten uit een enquête van Teleblok geven aan dat het niet evident is om nu te studeren. Een verzameling getuigenissen geeft te kennen dat de meeste studenten dapper voort leren.

Met een boek in de hand, is de 'lockdown light' nog zo plezant! Van Haruki Murakami tot Michelle Obama, dit zijn de nieuwe cultuurtips van de Veto-redacteurs.

De series vliegen er ongetwijfeld door nu we massaal in ons kot blijven. Netflix al helemaal uitgekeken? De Veto-redactie schiet te hulp met extra inspiratie.

Voor veel laatstejaars staat vast dat ze in september niet terug naar het onderwijs gaan. Wat ze dan wél gaan doen, waar ze gaan wonen en met wie, dat blijven vaak grote vraagtekens.

Sinds ze drie jaar is, danst Laurine al. 'Mijn moeder was professioneel danser en leerkracht en ze leerde mij dansen. De passie brak al vroeg door en groeide doorheen de jaren.'

Tijd teveel tijdens corona? Goed nieuws! De Veto-redactie selecteert een double bill-filmtip: dat zijn twee films voor de prijs van één, voor een gezellige avond voor de buis.

De universiteit schrapt alle fysieke lessen tot minstens de paasvakantie, ongeacht hun aard. Studenten hoeven na dit weekend niet meer terug te komen.

Studenten kunnen alleen afhalen in Alma, de online bestelmogelijkheden breiden uit. Het Universitair Sportcentrum zet zijn activiteiten voor kaarthouders stop.

Wat er uit de bus komt is onzeker, maar geïndexeerde kosten, gebruikersdata en een nieuw stadsbestuur zorgen voor gesprekken over de toekomst van de buspas.

Op 1 april zal er geen Beiaardcantus zijn. LOKO bekijkt of ze het evenement kunnen verplaatsen.

Uit een navraag bij bibliothecarissen blijkt dat het innen van boetes bij professoren soms lakser verloopt dan bij studenten. Ook bestaan er voor professoren grote uitzonderingen op uitleentermijnen.

De KU Leuven wil hoorcolleges zoveel mogelijk vervangen door online lesvormen. Fuiven of cantussen kunnen best niet meer doorgaan, zegt de universiteit. Er is nog onduidelijkheid over bibliotheken.

Heel wat studenten zijn soms eenzaam. Erover praten is een eerste stap, maar hooggespannen verwachtingen over een legendarisch studentenleven helpen alvast niet om het taboe te doorbreken.

Duizenden eerstejaars hebben zich door hun eerste lessen en examenperiode geworsteld. Tegenvallende punten of niet, sommigen zullen zich afvragen of dit wel dé richting is voor hen.

Twee ingenieursstudenten deden metingen die de slechte luchtkwaliteit in aula 200G 00.06 aantoonden. De Technische Diensten voerden ondertussen een herstelling uit.

Vandaag veroordeelde de correctionele rechtbank van Leuven een 23-jarige man tot een celstraf met probatie-uitstel, voor onder andere het gewelddadig stelen van een studentenlint. Dat meldt Belga.

Sommige kringen organiseren grootse evenementen voor de toekomst van hun studenten, andere ervaren die nood niet. Bij het Student Career Center van KU Leuven kan iedere student terecht.

De interieurarchitect in spe brengt huizen nu al in kerstsfeer in zijn vrije tijd. Jan baat ook een pop-upshop uit: 'Ik heb een bloedhekel aan spierwitte kerstverlichting, dat maakt kerst kil.'

'Niet-alcoholische cantus Leuvense studenten meteen uitverkocht', kopte de persmail die (nationale) media vorige maand ontving. Daarbij zijn heel wat kanttekeningen te maken.

Een marketingcampagne van om en bij de 15 000 euro rond overlast en alcoholmisbruik. Met slogans als 'Beyoncé scoort met haar billen, niet met haar promille' zijn er vragen over de impact.

Hij studeert Film aan Sint-Lukas, maar heeft ook andere projecten lopen. 'Ik ben dagelijks met mijn job bezig. Als ik niet aan het filmen ben, ben ik wel aan het schrijven of bezig met preproductie.'

In een Ideale Wereld legt reporter Luc Haekens goedgelovige zielen wereldwijd in de luren. Tussen pot en pint vertelt hij over vertrouwen scheppen, cynisme en ontvlambare speelgoedcavia’s.

Tweedehands is een booming business. Toch lijken de prijzen niet sterk te stijgen en vinden kwetsbare mensen ook nog goedkope kleren. Een overzicht van de types tweedehandswinkels in Leuven.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

Een 24 urenloop zonder eetstandjes is als een café zonder bier. We legden de eetstandjes voor jullie op de rooster.

De 24 urenloop gaat weer van start. Op deze blog vindt u gedurende de hele 24 urenloop live verslag van het reilen en zeilen van de lopers alsook het hele randgebeuren.

Koppen in de media genoeg over de tweewieler: het aantal dode fietsers in het verkeer stijgt, er zijn 44% meer fietsers in Leuven en eindelijk is de fietsspiraal er weer. Maar loopt het op wieltjes?

Op de Parijse Olympische Spelen is breaking - hoe breakdance in jargon genoemd wordt - voor het eerst opgenomen als discipline. Lars combineert voorbereiding op deelname met een voltijdse studie TEW.

Een kleine brand woedt in sushirestaurant 'You Sushi' in de Muntstraat. De straten werden afgezet. Ondertussen is alles onder controle.

Vandaag berichtten Stad, Politie en vzw Oude markt samen over het nachtleven. De hinder dit jaar blijkt in vergelijking met andere jaren allerminst opzienbarend, toch komt er een extra maatregel.

Drie studentenkringen willen met een pact rond verantwoord drankgebruik de student water bij de wijn schenken. Dit om de drinkcultuur aan te pakken en het imago van de student op te krikken.

Vanaf deze week betaalt de student €3,75, €5,20 of €6,90. Tegelijk komt er een nieuwe foodcorner in Heverlee en het aanbod in Gasthuisberg breidt uit met meer flexitarische maaltijdopties.

Van 1 tot 6 oktober vindt de Leuven Coffee Week plaats. Als ware proefdieren testten we voor jullie verschillende soorten filterkoffie uit.

De nieuwe studentenflik Gil Vanommeslaeghe werkte als data-analist, maar koos uiteindelijk voor een overstap naar het politiekorps.

Proffen, doctoraatsstudenten en tweedejaars, ze deden het je allemaal voor. We verzamelden hun wijze raad en beste adviezen om het eerste jaar succesvol af te ronden.

Racistische Tinderberichten van een student leidden in augustus tot mediaheisa. Nu roept de tuchtcommissie van zijn hogeschool hem tot verantwoording.

Zijn naam betekent ‘strenge wet’, maar voor ons zit een erg vriendelijke man die met plezier en gemak een uur vol praat over zijn leven van Vietnam tot Loempialand.

Een paar mensen keken verbaasd op toen bekend werd dat Goedele Liekens op de lijst staat voor de Open VLD. Zijzelf ziet het als een voortzetting van het werk dat ze al jaren doet.

Met Medica’s Spionnen kregen we voor de tweede keer deze maand inkijk in een ambassade. Maar was Assange op skateboard niet amusanter om naar te kijken?

De lente is in volle zwang, de laatste vakantie voor de examens is voorbij, en ook de zoektocht naar een geschikt kot begint weer voor vele studenten. Een blik op het kotenlandschap waar ze induiken.

Burgemeester Ridouani kondigde onlangs aan strenger op te gaan treden tegen dagdisco’s. De afgelopen dagen werden evenementen van HdR en Politika Kaffee geweigerd.

Na een tragisch doopincident werd de druk opgevoerd voor de clubs om een doopcharter te ondertekenen. De mannenclubs hebben dit vooralsnog niet gedaan. Nu is er een Vlaams charter in de maak.

Vijf jaar lang studeerde de Rotterdamse Christiaan filosofie in Leuven. Nu is hij terug in Nederland, waar hij de opleiding tot dominee volgt en in een kerk woont. Geloof door een protestantse bril.

Zo heel af en toe durft een beir zich ook eens opstellen als een gewillig saapjen. Een gesprek met Wim Helsen over afscheid, absurditeit en boeken.

In 2012 gooide Femme de la rue het onderwerp ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ in het publieke debat. De afgelopen maanden is #metoo continu in het nieuws. Maar hoe moet het nu verder?

Ook dit jaar streek de Bloedserieusweek neer in Leuven, ditmaal zowel in het Gymnasium op de Tervuursevest als op het Ladeuzeplein in het centrum van Leuven.

In 'Dubbel geboekt' vertellen twee prominente figuren over de boeken die hun leven hebben gekleurd. Ditmaal het kroonkoppel van de Vlaamse televisiewereld: Jonas Geirnaert en Julie Mahieu.

De Veto-redactie ging op culinaire strooptocht en maakt u wegwijs in het doolhof van croques, chocomelk en Bicky burgers.

Bloed, zweet, tranen en vooral veel passie. Dat is de 24 urenloop in een notendop. Flikt VTK het weer, of moeten de ingenieurs het afleggen tegen de sportmannen van Apolloon?

Zo’n tweehonderd kinderen volgden zaterdag les in Arenberg. De campus werd wakker geschud en veranderde in een plaats waar kleur en creativiteit zegevierden en gedreven studenten les volgden.