Wolf France

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Wolf France

In tegenstelling tot de vorige rectorverkiezingen brengen LOKO en Stura één studentenmemorandum uit. Zo willen ze in blok naar de kandidaten trekken.

Hij beheert 30% van het Vlaamse belastingsgeld, lanceerde de Zesde Staatshervorming en bepaalt wat er straks in je arm terecht komt. Er bestaan allicht geen Vlamingen met meer gezag dan Wouter Beke.

Ook in covid-tijden kruisen politici de degens om de studentenstem te winnen. Volg hier het Groot Kopstukkendebat van Politika op de voet met live verslaggeving, factcheck en commentaar.

Met Wildevrouw brengt Jeroen Olyslaegers zijn tweede historische roman uit. Hij neemt ons mee naar het 16e-eeuwse Antwerpen. Onderweg komen we drugs, het klimaat en de liefde tegen. Een wilderit.

Cambridge University publiceert een onderzoek naar de tevredenheid over democratie onder jongeren. Millennials hebben het minste vertrouwen, maar er zijn grote verschillen tussen landen.

Na drie jaar als voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad geeft Alexandra Smarandescu de fakkel door aan een nieuwe generatie. 'Ik denk wel dat we een verschil hebben kunnen maken.'

De voorzitter van de Studentenraad heeft sinds 27 oktober een vast zitje in het Gemeenschappelijk Bureau. Van vakbond naar bestuurder: dat heeft heel wat voordelen, maar toch ook nadelen.