Kasper Nollet

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Kasper Nollet

Door verbouwingswerken gaat de fakbar van de pol & soc'ers enkel het eerste semester open. Desondanks heeft de kring grote lustrumplannen.

Hogeschool UCLL zal komend academiejaar geen budget meer inzetten voor de Alma-maaltijden van haar studenten. UCLL-studenten blijven er wel welkom, maar betalen een verhoogde prijs.

Grote prijsstijging bij studentenrestaurant Alma: de klassieke vol-au-vent en spaghetti kosten voortaan zeven euro, de goedkoopste optie net geen vijf. De toekomst van Alma hangt in de balans.

De Vlaamse regering zet in op preventief beleid inzake mentale gezondheid bij studenten. KU Leuven en studentenkoepel VVS reageren enthousiast, maar de vraag stelt zich of het voldoende is.

Vanaf volgend academiejaar moeten alle studenten zich in twee stappen inloggen op Toledo, en dat via een app of per sms. De KU Leuven wil zich zo extra beschermen tegen voortdurende cyberaanvallen.

LOKO heeft het beroep van de uitgesloten VRG-kiesploeg afgekeurd, de verkiezingssaga is daarmee voorlopig afgerond. De uitgesloten ploeg houdt echter voet bij stuk, met mogelijk juridisch vervolg.

Sinds kort heeft Leuven een nieuw doopcharter. Alle Leuvense studentenclubs verzekeren het charter te zullen ondertekenen. Niet maatschappelijke druk, maar inhoudelijke inspraak schijnt hun motief.

Een nieuw en uitgebreider Leuvens doopcharter werd vandaag uitgestuurd naar studentenverenigingen. Het is nog afwachten of de studentenclubs tekenen.

Door planningsconflicten zal er volgend jaar geen Studentenwelkom zijn in Leuven. De KU Leuven werkt samen met de partners aan een nieuw concept voor 2023.

De procedureslag over de verkiezingen bij rechtenkring VRG krijgt nog een extra staartje. De andere kringen wilden vrijdag de uitslag van de beroepsprocedure bij LOKO nog niet erkennen.

Student zijn doe je niet op een lege maag. Van een snelle hap tijdens het uitgaan tot een etentje met vrienden: Leuven is tal van leuke eetplekjes rijk.

Aan de KU Leuven besturen de studenten mee. Op deze manieren verdedigen studentenvertegenwoordigers jouw belangen op alle beleidsniveaus.

De educatieve masteropleidingen aan de KU Leuven kennen grote uitval en ontevredenheid. De universiteit moet de gemelde problemen met haar stokpaardje grondig onder de loep nemen.

Bram Schaefer en Caro Hermans staan volgend academiejaar aan het hoofd van Leuvense studentenkoepel LOKO. Hun kernteam bestaat voorlopig uit drie man. Er blijven nog drie lege plaatsen over.

De educatieve masters komen niet op stoom: KU Leuven is ontevreden over de inschrijvingen, een vijfde van de studenten valt uit. Ze klagen over hoge werklast en zware administratie.

De KU Leuven springt op een opportuniteit om het Alma-aanbod uit te breiden. Van de verlieslatende McDonald's-vestiging neemt ze de infrastructuur over. Focus valt op duurzaamheid en gezondheid.

Meer dan 700 personeelsleden van de KU Leuven hebben een open brief getekend aan rector Luc Sels. Ze zijn 'enorm ontgoocheld' in de reactie van de universiteit op de Pano-reportage van 16 maart.

Ben Weyts wil het Leuvense mijlpaalsysteem verplichten aan alle universiteiten en hogescholen. Zijn voorstel oogst scherpe kritiek: 'Dit is niet ondersteund door cijfers.'

Noodlijdend studentenrestaurant Alma keert haar kar: gevarieerdere menu's dit semester, maar minder vestigingen open. De 7 euro-maaltijden vliegen eruit.

Grensoverschrijdend gedrag aan de Vlaamse universiteiten is opnieuw een heet hangijzer. Verschillende organisaties lieten dinsdag hun stem horen op het Ladeuzeplein en hopen op teken van de rector.

André Oosterlinck stopt na 20 jaar als voorzitter van de Associatie KU Leuven. De oprichting van die organisatie is lang niet het enige wat hij op zijn palmares kan schrijven.

De eerste editie van LOKO's oktobercampagne sinds 2019 werd geplaagd door een laag budget, moeilijke timing en gebrek aan samenwerking met kringen. Veel studenten werden dan ook niet bereikt.

LOKO's sensibiliseringscampagne ging dit jaar over grensoverschrijdend gedrag, maar het bereik was heel beperkt. Een laag budget en matige samenwerking stonden in de weg.

De KU Leuven ontkent in een interne mail fouten in haar verloningsbeleid. Ze start zelfs haar betwiste systeem opnieuw op. Het sociaal overleg staat onder zware druk.

Het verloningsbeleid van de KU Leuven voldoet niet aan de Vlaamse regelgeving. Vakbonden trekken aan de alarmbel, compensaties kunnen de KU Leuven duur komen te staan.

Vandaag brengt een interuniversitaire commissie rond dekolonisering haar verslag uit. De Vlaamse universiteiten worden geëvalueerd en aangemoedigd tot verdere actie.

LOKO legt al een paar jaar prijzen voor lopers aan banden. Op de ene plaats win je misschien een all-in skireis, elders niet veel meer dan een t-shirt.

Politika verbaast vriend en vijand: de kring van sociale wetenschappers doet het uitzonderlijk goed in deze editie van de 24 urenloop.

Runner's High doet het momenteel zeker niet slecht op de 24 urenloop. Het verbond van KOCO Letteren en een aantal andere kringen bezet strak de twaalfde plaats.

Volg de 24 urenloop op de voet bij Veto, met live nieuws en analyse.

Expansief beleid, campusconflicten en een rector die het debat niet schuwt: de KU Leuven lijkt zich opnieuw af te zonderen. Samenwerking tussen universiteiten blijkt bewogen geschiedenis.

Grote advocatenkantoren maken jacht op copyrightschendingen en kloppen aan bij internetproviders met schadeclaims. Hun werkwijze is dubieus, het gevolg dat de KU Leuven eraan geeft eveneens.

Samenwerking tussen de KU Leuven en onafhankelijke advocatenbureaus houdt risico's in voor gegevensbescherming. Privacy moet hoger op de agenda, bij zowel de consument als de beleidsmakers.

Met mobiele containers probeert residentie Copal het hoofd te bieden aan het kotentekort. Bewoners zijn tevreden over de comfortabele ervaring, maar is het een duurzame oplossing?

Als alles goed loopt, weten we vrijdagnamiddag wie de nieuwe decaan van de faculteit Letteren wordt. De bewogen verkiezing steekt af tegen de serene debatten, waar vooral de oud-decaan de klos lijkt.

Komend academiejaar geen Creatief schrijven meer als keuzevak, wel het algemeen verplichte Initiatie e-mails schrijven.

Het examen van Globale uitdagingen voor een duurzame samenleving stelde sommige studenten teleur. Het universiteitsbrede vak is nieuw sinds dit jaar en erg succesvol, maar met ruimte voor verbetering.

Toledo werkt dit weekend zonder enige technische storingen. Studenten en personeel reageren gefrustreerd.

Confessionpagina's maken de blok van menig student grappiger en sappiger. De makers van KU Leuven Confessions REBORN doen nu hun eigen 'confession' in Veto. 'Eigenlijk begon het als grap.'

KURT, het inschrijvingssysteem voor bibliotheken en leercentra, laat je nu al vanaf 18u reserveren voor drie dagen later. 'Studenten boekten als er plaats vrijkwam: middernacht. Dat was niet ideaal.'

Naast concerten en tentoonstellingen bevindt ook de straatmuzikant zich in een tijdelijke winterslaap. Voor degenen die nog optreden is het niet eenvoudig; toch proberen ze er het beste van te maken.

Moeten academici 'begrijpelijker' schrijven? De discussie zwelt aan na een opiniestuk van auteur Bart Van Loo.